HTML

Nemcsak kenyérrel él az ember...

Életről és halálról, tudományról és áltudományról, hitről és hitetlenségről, Bibliáról és mindennapi kenyérről, Krisztus-követésről és hamis vallásokról, apológiáról és teremtésvédelemről, örömről és bánatról, könyvekről és filmekről, és még sok apró-cseprő dologról...

Friss topikok

  • Varga Zoltan: tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyam... (2021.06.02. 09:37) Az Úr közel!
  • Varga Zoltan: tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyam... (2021.06.02. 09:36) A betlehemi csillag nyomában

Linkblog

Archívum

Alfa és Ómega

2012.12.05. 23:18 Agapé

Napjainkban nem kell nagy bátorság annak kijelentéséhez, hogy az utolsó időkben élünk. Ez az üdvtörténeti korszak tágabb értelemben már Jézus Krisztus testet öltésével kezdetét vette, ahogy a Zsidókhoz írt levél írója megfogalmazza: „Miután régen sokszor és sokféleképpen szólt Isten az atyákhoz a próféták által, ezekben a végső időkben a Fiú által szólt hozzánk, akit örökösévé tett mindennek, aki által a világot teremtette.” (1,1–2). Szűkebb értelemben természetesen csupán Megváltónk visszajövetelét megelőző időszakot nevezzük utolsó időknek.

alfa és omegajpg.JPGA Biblia több helyen beszél az utolsó idők eseményeiről, és azokról a jelekről, amelyek a Krisztus eljövetelére és a világ végére utalnak. Mindezeket tanulmányozva, az ismereteket összegezve és a valósággal egybevetve, kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy a teremtett világ egyre gyorsulva száguld az Ómega-pont felé (Teilhard de Chardin francia filozófus által használt kifejezés). Ez a fogalom szükségszerűen feltételezi az Alfa-pontot, vagyis a kezdetet, a teremtést. Ám ez a fogalompár sokkal többet jelent, mint az örökkévalóságból kiszakadt tér-idő-anyagvilág kezdetét és végét. Többet jelent, mert ez egy személy, maga Jézus Krisztus, aki így mutatkozik be: „Én vagyok az Alfa és az Ómega..., aki van, és aki volt, és aki eljövendő: a Mindenható.” (Jel 1,8). Aki által teremtetett a világ, az által jut el minden a beteljesüléshez, mert Ő a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Őt várjuk vissza mi, Istennek adventben élő népe. Hisszük, hogy eljön a felhőkön, és meglátja Őt minden szem. Nem tudjuk, hogy ez hogyan lehetséges a gömb alakú földön, bár a műholdas távközlési technika ezt ma már csaknem tökéletesen megvalósítja. A lényeg az, hogy mindenki meglátja a dicsőségben visszatérő Krisztust – még azok is, akiknek szeme most még a csillagok együttállását kutatja, és azok is, akik a repülő csészealjak megjelenését fürkészik. Meglátják Őt azok a katonák is, akik keresztre szegezték, és azok is, akik bűnbánattal vallják, hogy ehhez a szörnyűséghez ők is hozzájárultak.

Amikor Jézus Krisztus megjelenik, siratni fogja Őt a föld minden nemzetsége. Ki örömében, ki félelmében, mint a példázatbeli tíz nyoszolyólány a vőlegény érkezésekor. Tudjuk, hogy közülük öten kint maradtak a menyegzői házból. Mindenki elkerülheti ezt a sorsot, aki még ma, a kegyelem idején szabad folyást enged a bűnbánat könnyeinek, mert majd az utolsó napon örömkönnyektől csillogó szemmel fogadhatja a dicsőség Urát!

Kolozs Nagy János

Szólj hozzá!

Címkék: teremtés advent jelek örökkévalóság utolsó idők kegyelem ideje Mindenható Ómega-pont Alfa-pont kezdet és vég első és utolsó repülő csészealjak nyoszolyólányok Teilhard de Chardin

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcsakkenyerrel.blog.hu/api/trackback/id/tr894950045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása