HTML

Nemcsak kenyérrel él az ember...

Életről és halálról, tudományról és áltudományról, hitről és hitetlenségről, Bibliáról és mindennapi kenyérről, Krisztus-követésről és hamis vallásokról, apológiáról és teremtésvédelemről, örömről és bánatról, könyvekről és filmekről, és még sok apró-cseprő dologról...

Friss topikok

  • Varga Zoltan: tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyam... (2021.06.02. 09:37) Az Úr közel!
  • Varga Zoltan: tüzelöre szeretnék kérni!!///!tavaly majusban volt egy mütétem bocsanat leirom ,herezacskon folyam... (2021.06.02. 09:36) A betlehemi csillag nyomában

Linkblog

Archívum

Várakozás

2012.12.26. 16:21 Agapé

Mécses a kézben.jpg

Advent a várakozás ideje. Amikor a várakozásra gondolunk, felmerül bennünk egy pályaudvar vagy repülőtéri terminál képe, ahol feszülten várunk a járműre, és már sok hasznosat nem tudunk tenni. Adventi várakozásunk azonban nem ilyen, nem tétlen semmittevés. Először is tudjuk, hogy Megváltónk – ígéretéhez híven – bizonyosan eljön, és nem késik. Idejét (sem napját, sem óráját) nem tudjuk, ezért alkalmazza Jézus a váratlanul érkező éjjeli tolvaj képét. Azt sem felejthetjük el, hogy mielőtt a mi Urunk elment, munkát bízott ránk, mindenkire a maga talentuma szerint. Mint szolgák tudjuk, hogy a ház Gazdája előbb-utóbb hazatér, és a ránk bízott feladatokkal elszámoltat minket. Nagy csalódás éri majd a rest szolgát, aki tétlenül és álomba merülve fogadja urát; ugyanakkor boldog az a (bölcs sáfárként viselkedő) szolga, akit amikor megérkezik az úr, virrasztva és munkában talál. Ezért szól a figyelmeztetés Krisztus követőinek: „Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek, mert a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.” (Máté 26,41).

Kolozs Nagy János 

Szólj hozzá!

Címkék: advent várakozás virrasztás imádkozás talentum vigyázás Jézus Krisztus bölcs sáfár

A bejegyzés trackback címe:

https://nemcsakkenyerrel.blog.hu/api/trackback/id/tr864982200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása